неделя, 24 юни 2012 г.

Бившият външен министър Иван Станчов с награда за патриотизъм и силен български дух


Велика БОЛГАРИА връчи на Галя и Христо Маджарови почетни призове за защита на културно-историческото ни наследство 


Почетна награда за патриотизъм и силен български дух "Велик Българин" получи бившият външен министър Иван Станчов по време на Националната кампания на сдружение Велика БОЛГАРИА „Българският дух – водач на света към новото духовно хилядолетие” във Варна. Завърналият се след години в изгнание наследствен дипломат без прекъсване се занимава с благотворителна  дейност. Основател и председател на фондация “Карин дом” – Варна, която в деня на награждаването празнува своя 16-ти рожден ден. 
По време на патриотичното събитие в популярния варненски клуб Винтидж 33 бе връчена и почетната награда за защита на културно-историческото ни наследство "Велика БОЛГАРИА" на Галя и Христо Маджарови, които от години пишат за скритата и преиначена история на България. Инж. Маджаров е автор на нашумялата поредица "Големият заговор срещу българите". По време на събитието председателката на сдружението Патриция Кирилова представи и първият вестник за българския дух "Велика БОЛГАРИА", а съучредителите на организацията Силвия Николова и доц. д-р Красимир Коев изнесоха доклади за богатството на българската култура, фолклор и за  високо развитата цивилизация на траките.  
Част от събитито бе и уникална изложба на реплики на антични монети от различни епохи, представени от варненската фирма Replica Coins, впечатляващи копия на Тракийското съкровище и скулптури на български канове и царе от Тreasure. 
В края на вечерта народната певица Кичка Христова развълнува гостите с прекрасни български песни, а домакините от Винарна Дарзалас направиха винена дегустация със селектирани бели и червени вина. 
Събитието, реализирано със съдействието и на хотел Сapitol във Варна, е част от Националната кампания на сдружение Велика БОЛГАРИА „Българският дух – водач на света към новото духовно хилядолетие”, която стартира от София с наградата "Велик Българин", връчена на европейския шампион по бокс Кубрат Пулев. Първата спирка на кампанията бяха градовете с най-древната история на цивилизацията ни -  Враца и Мездра.  Врачанският общественик Огнян Пищиков получи почетната награда  „Велика БОЛГАРИА“ – „за заслуги в опазването на културно-историческото наследство на България“. А в Мездра председателят на Общинския съвет инж. Делян Дамяновски получи почетния приз „Велик Българин” - за „проява на силен български дух и патриотизъм”


Националната кампания съвпада и с честванията на  250-годишнината от написването на  „История славнобългарска”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар