сряда, 6 юни 2012 г.

Теодора – единствената чужденка в гала-вечерта на „Фолк фест – Валандово”


Теодора бе единствената представителка на друга държава, която взе участие в празничната гала-вечер на най-стария форум за македонски песни „Фолк фест – Валандово”. Ретроспетивната изява се състоя в първия ден от тазгодишното издание на фестивала и представи парчетата, които са успели да се наложат като хитове през изминалите 28 години.
Звездата на Diapason Records получи покана да се включи в специалната вечер, тъй като през 2008-а е участвала с песента „Любовта ме убива” по музика и аранжимент на Бобан Мойсовски и текст на Борче Нечовски. Тогава изпълнението е класирано до финала, а Теодора получава Награда за принос към балканската музика.
В гала-вечерта на 28-ото издание на  „Фолк фест – Валандово” българската певица се появи на сцената с някои от доказаните имена на македонската музикална сцена – Благица Павловска, Татяна Лазаревска, Блага Петреска, Гьоко Дончев, Мишко Крстевски, Кате, група Нели ти реков и други. За изявата си Теодора бе заложила на елегантна дълга черна рокля.
Родната изпълнителка получи и специален плакет от форума, който отбелязва участието й в ретроспективната вечер с наложилите се хитове.
Малко след завръщането си в България изпълнителката на „Задаваш си въпроса” сподели, че е много доволна от изявата в западната ни съседка. „За мен беше голяма чест, че бях единствената чужденка, която взе участие в гала-вечерта на фестивала. Огромно удоволствие е да знаеш, че твоя песен е получила признание в друга държава. Публиката там ме прие страхотно и се чувствах прекрасно през цялото време.”, довери тя. „Срещнах доста колеги, с които сме се виждали в годините на различни форуми, но и се запознах с много други изпълнители, с които, надявам се, тепърва ще имаме поводи да се участваме в различни мероприятия.”, каза още синеоката певица.



Няма коментари:

Публикуване на коментар